Managed hosting door True

Apple vraagt geen Nederlands invoerverbod aan

Samsung start verkoop Galaxy Tab 10.1

 

Samsung verkoopt in Nederland zijn tablet Galaxy Tab 10.1. Een rechtbank in Duitsland liet de verkoop van het toestel op vraag van Apple (tijdelijk) verbieden in heel Europa, met uitzondering van Nederland. De rechtbank in Den Haag doet op 15 september 2011 een uitspraak doen in het kort geding dat concurrent Apple daar heeft aangespannen tegen Samsung. Apple gaat tot die uitspraak geen invoerverbod voor de Galaxy Tab 10.1 in Nederland aanvragen.

De tablet Galaxy Tab 10.1 is te koop in een aantal grote retailwinkels in Nederland, aldus Tamara Villani, woordvoerster van Samsung in Nederland. Dat is onder andere Mediamarkt en bol.com. Vanaf 23 augustus 2011 is het apparaat beschikbaar in nog meer winkels.

Apple sleepte concurrent Samsung in Nederland voor de rechter, onder meer wegens het schenden van octrooien. De twee liggen al langere tijd met elkaar in de clinch. Het Amerikaanse computerconcern beschuldigt Samsung ervan octrooien van de iPad, de iPad 2 en de iPhone te hebben gebruikt voor eigen gadgets.

Samsung Nederland wil geen commentaar geven op wat de gevolgen zouden kunnen zijn van de verkoop van de tabletcomputer in Nederland, terwijl het proces nog lopende is.

Problemen

De beide rechtszaken zijn onderdeel van een reeks problemen tussen Apple en Samsung. Apple beticht Samsung ervan het ontwerp en de interface van zowel de iPad als de iPhone te hebben nagemaakt in hun Galaxy-lijn en sleept Samsung behalve in Europa ook in Australië en de Verenigde Staten voor de rechter. Samsung begon op zijn beurt rechtszaken tegen het bedrijf van Steve Jobs, omdat Samsung beweert dat Apple juist inbreuk heeft gemaakt op de patenten van Samsung als het gaat om draadloze technologie.

De tweestrijd tussen de ict-grootheden is extra interessant omdat Apple behalve concurrent, ook een van de grootste klanten is van Samsung. Samsung levert productonderdelen aan Applezoals processoren en haalde daarmee in 2010 alleen al 5,7 miljard dollar op.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4091161). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.