Managed hosting door True

Google koopt mobiele tak Motorola

Zoekgigant betaalt 12,5 miljard dollar

 

Zoekgigant Google heeft voor 12,5 miljard dollar (8,8 miljard euro) de mobiele divisie van Motorola overgenomen. Motorola zal als op zichzelf staand bedrijf blijven bestaan. Motorola neemt in licentie het Google-besturingssysteem Android af. Hier verandert volgens Google niks in. Ook benadrukt de zoekgigant dat Android open blijft.

Android is in 2007 onder leiding van Google door enkele bedrijven ontwikkeld. Motorola nam samen met LG en Samsung het mobiele besturingsplatform in 2008 als eerste af.

De afgelopen jaren startten vooral Apple en Microsoft verschillende rechtszaken tegen leveranciers van Android-smartphones vanwege patentschending. Google is van plan deze juridische strijd voort te zetten ‘om sterker te staan in het verdedigen van het Android-platform tegen dreigingen van Microsoft, Apple en andere bedrijven'.

Droid en Xoom

Motorola werkt met verschillende hardwarepartners samen, en dat gaat volgens Google niet veranderen. ‘Meerdere hardwarepartners hebben aan het succes van Android bijgedragen en daarom blijven we gewoon met hen samenwerken.'

Begin 2011 werd Motorola opgedeeld in twee aparte bedrijven: Motorola Mobility Holdings en Motorola Solutions. De eerste tak, de mobiele tak, wordt dus door Google overgenomen. Dit bedrijfsonderdeel is vooral bekend van Droid-smartphone en de Xoom-tablet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4090791). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.