Managed hosting door True

Intel investeert 300 mijloen dollar in Ultrabook

 

Intel stort 300 miljoen dollar in zijn eigen Ultrabook-fonds. Het geld, dat afkomstig is van Intel Capital, wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor de nieuwe generatie dunne en lichte notebooks. De Ultrabooks zijn geschikt voor cloud computing-toepassingen.

Intel zegt dat het fonds nodig is om nieuwe notebooks te ontwikkelen die onder andere ook tablettoepassingen en een langere batterijduur hebben. Volgens Arvind Sodhani, bestuurder van Intel Capital, zijn de nieuwe Ultrabook-apparaten voor de wereldwijde pc-markt een interessante technologie met veel innovatie. Onder andere pc-leveranciers als Acer en Lenovo werken nauw samen met Intel's Utrabook-fonds.

Ivy Bridge

Intel heeft drie fases binnen het Ultrabook-fonds, waarbij nieuwe processoren voor de nieuwe generatie notebooks beschikbaar komen. Ten eerste introduceert Intel in het vierde kwartaal van dit jaar zijn tweede generatie Core-processoren. Ten tweede volgt ergens in 2012 de introductie van de nieuwe Intel Ivy Bridge-processor. Ten derde introduceert Intel ergens in 2013 een nieuwe energiezuinige processor met de codenaam Haswell.

Intel Utrabooks Promo

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4089268). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.