Managed hosting door True

Joint venture Cisco-EMC-VMware maakt verlies

 

De Virtual Computing Environment (VCE), een joint venture van ict-leveranciers Cisco, EMC en VMware, is verliesgevend. Het samenwerkingsverband heeft al een verlies van 132,3 miljoen dollar geboekt. Dit blijkt uit stukken van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

In het laatste kwartaal maakte EMC een verlies van 46,6 miljoen dollar. Het kwartaal daarvoor was het verlies 41,8 miljoen dollar. EMC heeft 58 procent van de aandelen in VCE. De dataopslagleverancier heeft in VCE tot nu toe 173,5 miljoen dollar geïnvesteerd, zo is te lezen in het SEC 10-Q-formulier (pagina 17). Daarnaast is er nog eens 7,8 miljoen dollar compensatie op basis van aandelen vrijgemaakt voor VCE-managers, zoals ceo Michael Capellas.

Vblocks

VCE levert Vblocks en werd eind 2009 opgerichtVblocks zijn complete pakketten voor bedrijven om private cloudomgevingen op te zetten. De Vblocks zijn er in drie maten: de high-end-versie (Vblock 2) die drie- tot zesduizend virtuele machines ondersteunt, de midrange-versie (Vblock 1) die achthonderd tot drieduizend virtuele machines ondersteunt en de instapversie (Vblock 0) die drie- tot achthonderd virtuele machines ondersteunt. Elk pakket krijgt Cisco-netwerktechnologie, EMC-opslag met RSA-security en het VMware Vsphere-platform voor virtualisatie. De beheersoftware van Ionix bestuurt dat alles, VCE moet onder andere de Cisco UCS-technologie bevorderen.

Nederland

VCE concurreert met HP, IBM en Dell. Michael Capellas, voorheen ceo van Compaq en voorzitter van HP, leidt VCE. De VCE-oplossingen worden in Nederland verkocht door Accenture, Capgemini, CSC, Telindus-ISIT, TCS, Unisys en Wipro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4089223). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.