Managed hosting door True

vDesk-oplossing wordt gebruikt door ING

Citrix koopt VDI-specialist RingCube

 

Citrix Systems neemt voor een onbekend bedrag de Amerikaanse desktopvirtualisatiespecialist RingCube Technologies over. De software van RingCube is met name geschikt voor het uitrollen van een virtuele desktop infrastructuur (vdi). Een gebruiker van RingCube is de ING Group. RingCube wordt onderdeel van Citrix's Enterprise Desktops and Applications divisie.

RingCube vDesk virtualiseert werkplekken en vergemakkelijkt toegang en beheer van apparatuur van eindgebruikers. RingCube's vlaggenschip is het product vDesk dat kan worden gebruikt voor applicatievirtualisatie en desktopvirtualisatie. Met vDesk worden applicaties, data en instellingen gevirtualiseerd.

Met RingCube software kan compressie van data binnen een virtuele machine plaatsvinden en opgeslagen worden in een vDisk-bestand. Dit bestand bestaat uit applicaties, data van gebruikers en toepassingen. De vDisk-bestanden hebben toegang tot gedeelde applicaties en besturingssytemen op een server. It-beheerders kunnen daardoor virtuele desktopservers in een omgeving beheren.

It-afdelingen kunnen met vDesk kosten besparen op het gebied van dataopslag en sneller vdi-omgevingen uitrollen, aldus Citrix. Tijdens een ramp of elektriciteitsuitval stelt de vDesk-technologie medewerkers in staat door te werken. Ook Nederlandse bedrijven gebruiken deze software. Zo gebruikt de ING Group de technologie van RingCube Technologies.

AppSense, Liquidware Labs, Microsoft, Tricerat

vDesk is compatibel met Microsoft Hyper-V, App-V en System Center. Ook werkt het met desktopvirtualisatieoplossingen van AppSense, Liquidware Labs en Tricerat. Verder wordt vDesk geïntegreerd in de XenDesktop oplossingen van Citrix.

Citrix is de laatste maanden op de overnametoer. In mei 2011 kocht het vdi-specialist Kaviza. Dit bedrijf levert een vdi-in-a-box appliance voor desktopvirtualisatie in het mkb. Kaviza werd al verkocht op de Nederlandse markt door Securecomm.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4088164). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.