Managed hosting door True

CSC bouwt nieuwe scheepssimulator Marine

 

De Koninklijke Marine wil in 2013 een nieuwe scheepssimulator in gebruik nemen. Het contract voor de bouw en het onderhoud tot 2025 is gegund aan automatiseerder CSC. De nieuwe simulator vervangt de huidige, verouderde brugsimulator en de radarsimulators van de Defensie Vaarschool. De Marine verwacht dat de opleidingskosten op deze manier op termijn gereduceerd kunnen worden.

De bouw van de simulator start dit najaar. De nieuwe Ship Handling Simulator (SHS) komt op het terrein van het Koninklijke Instituut voor de Marine in Den Helder. Daar vervangt het de huidige simulatoren. Volgens de Marine kan het brugpersoneel zich met de simulator voorbereiden op missies. Ook militairen in opleiding bij de Defensie Vaarschool gebruiken straks de SHS. Daarnaast stelt de simulator adelborsten in staat om al tijdens hun opleiding het varen te oefenen.

In de simulator moeten maximaal zes teams tegelijk kunnen trainen; afzonderlijk maar ook samen. Defensie stelt dat meer training in de simulator minder vaaruren betekent en dus minder kosten. Daarnaast biedt de simulator een veilige omgeving om zonder risico op schade fouten te maken.

Piraten

Het nieuwe trainingsmiddel benadert de realiteit door een 360 graden buitenbeeld. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om veel situaties na te bootsen waarvoor nu nog moet worden gevaren. Voorbeelden zijn het aanmeren bij slecht weer, reddingsacties, het ontzetten van een schip dat is overmeesterd door piraten, bevoorraden op zee of het ontwijken van luchtaanvallen. Ook kan de simulator worden geprogrammeerd voor het manoeuvreren en navigeren met nieuwe schepen. Daardoor kunnen mensen vlugger aan de slag met een nieuw schip, aldus Defensie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4083103). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.