Managed hosting door True

Apple pakt Samsung ook in Nederland aan

 

De strijd tussen Apple en Samsung gaat onverminderd door, nu Apple in de Duitse rechtbank voor elkaar heeft gekregen dat Samsung zijn Galaxy 10.1-tablet niet in de Europese Unie mag verkopen. Opvallend is dat Nederland is uitgezonderd van deze rechtelijke uitspraak. Apple is hier een aparte rechtszaak begonnen om ook de smartphones van Samsung te kunnen bannen, maar Samsung is hierop een kort geding begonnen, dat op 10 en 11 augustus 2011 dient. Apple beticht Samsung ervan inbreuk te hebben gemaakt op intellectuele eigendomsrechten van Apple's tablet iPad en de Duitse rechtbank gaf hen daarin voorlopig gelijk.

Samsung is ontstemd over de procedure van de Duitse rechtbank. Het ict-bedrijf beweert niet te hebben geweten dat er een Europese aanklacht tegen hen liep van Apple. Dit blijkt niet verplicht te zijn om te melden en de rechtbank heeft dan ook een voorlopige uitspraak gedaan. De Duitse rechtbank heeft Samsung dus niet gehoord over de Galaxy Tab 10.1, die augustus 2011 in Europa op de markt moet komen. Of dit nog wel gaat gebeuren, is onbekend.

Er wordt nu een onderzoek gedaan of de klachten van Apple over de concurrerende tablet terecht zijn, dus er is nog alle kans dat Samsungs platte pc toch in landen als Duitsland, Frankrijk en Portugal in de winkel ligt eind augustus 2011. De uitspraak hierover is over enkele weken, net als de uitspraak van de Haagse rechtbank om in Nederland zowel de Galaxy-tablet als Galaxy-smartphones een importverbod te geven.

Draadloze technologie

De beide rechtszaken zijn onderdeel van een reeks problemen tussen Apple en Samsung. Apple beticht Samsung ervan het ontwerp en de interface van zowel de iPad als de iPhone te hebben nagemaakt in hun Galaxy-lijn en sleept Samsung behalve in Europa ook in Australië en de Verenigde Staten voor de rechter. Samsung begon op zijn beurt rechtszaken tegen het bedrijf van Steve Jobs, omdat Samsung beweert dat Apple juist inbreuk heeft gemaakt op de patenten van Samsung als het gaat om draadloze technologie.

De tweestrijd tussen de ict-grootheden is extra interessant omdat Apple behalve concurrent, ook een van de grootste klanten is van Samsung. Samsung levert Apple productonderdelen zoals processoren en haalde daarmee in 2010 alleen al 5,7 miljard dollar op.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4083086). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.