Managed hosting door True

Hacker faalt in opblazen MacBook-accu

 

Het is beveiligingsonderzoeker Charlie Miller niet gelukt een accu van een MacBook op afstand op te blazen. Hij beweerde in juli 2011 dat hij tijdens de hackersconferentie BlackHat zou demonsteren hoe hij, door middel van het installeren van firmware, de batterijtemperatuur zo kon laten oplopen dat de adapter ontplofte. Miller laat er zelf weinig over los.

Charlie Miller, die prijzen heeft gewonnen met het hacken van Macs en iPhones, beweert nu dat de media, die berichtten dat hij Apple MacBook-batterijen kon laten exploderen, fout zaten. 'Ik kan wel zorgen dat accu's niet meer werken en ik kan de batterij herprogrammeren hoe ik dat wil. Maar opblazen zal me niet lukken.'

Tijdens de BlackHat-conferentie liet Miller zien hoe hij de batterij van een laptop uitzette, maar het ontploffen ervan bleef uit. 'Ik wilde het thuis niet testen omdat ik niet wilde dat mijn huis zou beschadigen, maar er blijken veel beschermingsmechanismen in het apparaat te zitten die exploderen voorkomen.'

Batterij uitzetten

Volgens de hacker maakt Apple gebruik van een Texas Instruments-chip op de batterij van de MacBook, waardoor de gebruiker weet hoeveel energie er nog in zit en hoe heet deze is. Om in te breken in deze chip, is een wachtwoord nodig. Miller: 'De wachtwoorden hiervoor zijn standaard bij Apple hetzelfde voor elke MacBook Pro en Air. Ik kon ze in een mum van tijd vinden op het internet.' Hierdoor kon Miller de batterij uitzetten.

Miller is tevreden over wat hij heeft ontdekt, omdat hij volgens eigen zeggen heeft aangetoond dat Apple iets niet goed doet in de beveiliging van zijn adapters. De hacker vindt dat Apple de wachtwoorden moet veranderen. 'Ik wil niet wakker worden en ontdekken dat iemand met mijn laptopbatterij heeft gesjoemeld.' Batterijen die gemaakt worden door derden, zogeheten aftermarket batteries, gebruiken niet ditzelfde wachtwoord en zijn daarom niet te hacken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4082614). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.