Managed hosting door True

Capgemini en Canon sluiten printdiensten-pact

 

Samenwerken

De Nederlandse tak van ict-dienstevrlener Capgemini heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met printerleverancier Canon. De dienstverlener en systeemintegrator neemt diensten voor document- en printerbeheer van Canon op in het aanbod van de divisie Intelligent Workspace Solutions. Het gaat bijvoorbeeld om diensten rond de multifunctionele apparatuur van Canon (kopieermachine, printer en scanner in één apparaat) en software voor documentbeheer en beheer van het printerpark.

Intelligent Workspace Solutions levert de ict van werkplekken. Het gaat om een combinatie van hardware, software en diensten. De samenwerking met Canon is aangegaan om diensten te ontwikkelen voor document- en printerbeheer. Daarbij krijgen gebruikers aan de hand van hun werkzaamheden (profiel) bepaalde rechten toegewezen.

De overeenkomst geldt vooralsnog alleen voor Nederland. Canon wordt ook  in de advisering betrokken en is een voorkeursleveranciers voor de uitbesteding van het beheer van printdiensten (managed print services).

Capgemini Nederland maakt zelf gebruik van de printdienstverlening van Canon en heeft die diensten bij een ministerie geïmplementeerd.

Deal met Atos

Canon heeft een soortgelijke deal met ict-dienstverlener Atos. Ook dat dienstenbedrijf ziet printen en documentbeheer als integraal onderdeel van werkplekdienstverlening. 

Verschillende dienstverleners spelen in op de trend dat organisaties het werkplekbeheer volledig willen onderbrengen bij een externe partij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4072539). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.