Managed hosting door True

Forehand grijpt gunning Haagsche Hogeschool

 

Stichting Hoger Beroepsonderwijs Haaglanden en Rijnstreek gunt de Europese aanbesteding servers & storage aan het Rotterdamse ict-installatiebedrijf Forehand Electronic Extensions. Het betreft een nieuwe raamovereenkomst met Forehand, welke serverapparatuur en storage-apparatuur levert en onderhoudt voor de komende vier jaar.

De exacte hoogte van het bedrag is niet bekend, maar wordt geschat op ongeveer 350.000 euro, zo staat in de aanbestedingsdocumenten te lezen. Stichting Hoger Beroepsonderwijs Haaglanden en Rijnstreek wil een iscsi-gebaseerde storage area network (san) met een netto bruikbare capaciteit van 75 TB. Verder beschikt de omgeving over Oracle database en een virtuele serverpark van VMware. De hogeschool wil een ‘compatibele' oplossing die volledig functioneel in de bestaande san-oplossing kan worden geïntegreerd, zonder dat De Haagse Hogeschool ingrijpende veranderingen moet doorvoeren. Essentiële functionaliteiten volgens de hogeschool zijn onder andere het samenvoegen van verschillende apparaten tot één logische san, dynamische plaatsing van data daarbinnen, één uniforme beheeromgeving, snapshots geïntegreerd met CommVault backupsoftware en replicatie naar een san op andere locatie.

Dell EqualLogic

De Haagse Hogeschool heeft aangegeven dat er aanzienlijk is geïnvesteerd is in de huidige Dell EqualLogic oplossing. Deze huidige san bestaat uit zeven arrays waarover de data verspreid staat (load-balanced). De Haagse Hogeschool wil verder flexibel kunnen omgaan met bestaande rackspace en hardware installaties deels zelf uitvoeren. ‘Onze ervaring is dat een chassis van meer dan 4U de flexibiliteit in de weg zit, problemen levert met stroomvoorziening (16A enkelfase) en koeling, en onhanteerbaar zwaar is. In het bijzonder willen we geen oplossing die verplicht tot afname van een compleet rack. Een oplossing die bestaat uit meerdere modulaire rack-mountable componenten die elk niet groter zijn dan 4U en flexibel geplaatst en bekabeld kunnen worden voldoet.'

Forehand en De Haagsche Hoge School waren niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4072328). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.