Managed hosting door True

Mphasis neemt Wyde over

 

Mphasis, een Indiase dochterbedrijf van HP en leverancier van applicatie- en business process outsourcing-diensten, neemt voor een onbekend bedrag Wyde over. Wyde is een Amerikaanse softwareleverancier van onder andere Wynsure, een administratieve oplossing voor verzekeraars.

Dit is de tweede overname door Mphasis binnen de verzekeringssector. Eerder nam Mphasis AIGSS (AIG Software Systems) in 2009 over. Mphasis krijgt een honderd procent aandelenbelang in Wyde.

Het hoofdkantoor van Wyde bevindt zich in de Amerikaanse stad Minneapolis en het heeft tevens een onderzoeksafdeling in Parijs. Wyde levert Wynsure aan verzekeringsbedrijven in Noord-Amerika en Europa. De software biedt oplossingen voor de afdelingen polisadministratie, schadeafhandeling en facturatie. Wyde is opgericht in 1997 door Pierre Barberis, voorzitter van de board of directors bij Wyde Corporation, en ceo Jean-Rene Lyon. Wyde heeft meer dan 200 medewerkers in dienst en een omzet van ongeveer 30 miljoen dollar.

Over Mphasis

Mphasis is een wereldwijde dienstverlener met 1 miljard dollar aan omzet en heeft een schatkist van 422 miljoen dollar waarmee het Wyse aankoopt. Mphasis, dat een kantoor heeft in Amsterdam, houdt zich naast bpo-diensten ook bezig met de ontwikkeling en verkoop van computer hardware en software alsmede de ontwikkeling, advisering en realisering van automatiseringsprojecten. Mphasis heeft op dit moment meer dan 41.000 medewerkers in dienst. HP is voor 60 procent eigenaar van Mphasis en tevens grootste klant.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4071468). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.