Managed hosting door True

Telecomaanbieder Alcatel neemt Right Vision over

 

Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het de intentie heeft de besloten vennootschap Right Vision over te nemen.

Right Vision is een leverancier op het gebied van softwarematige internettoepassingen voor internettoegang, e-mail en webapplicaties, alsmede beveiliging en gebruikersvriendelijke beheersfunctionaliteiten. De overname van Right Vision vloeit voort uit Alcatel’s visie op de noodzakelijke integratie van Informatie en Communicatie Technologie tot één enkele oplossing. Alcatel zal het MKB benaderen met deze oplossingen, waarbij spraak, data en internetfunctionaliteiten als één geheel worden aangeboden.

Right Vision is een Frans bedrijf en heeft sinds de oprichting in 1999 een leidende positie veroverd op de MKB-markt in Europa. Het bedrijf biedt pure softwareoplossingen die op standaard industriële serverplatformen draaien en levert pakketten met standaard hardware en software die zowel Microsoft als Linux ondersteunen. Right Vision heeft momenteel een klantenbestand van meer dan 5000 MKB-bedrijven die men bedient via indirecte kanalen waaronder Hewlett Packard, NEC en ACER. Right Vision heeft bovendien samenwerkingsverbanden opgezet met leidende dienstverleners, waaronder France Telecom, British Telecom en Belgacom. Momenteel telt het bedrijf 44 werknemers waaronder 22 ingenieurs. De overname zal naar alle waarschijnlijkheid eind december afgerond worden.

Als gevolg van de samenwerking met Right Vision sinds september 2003, zal Alcatel de oplossingen van Right Vision integreren in de Alcatel OmniPCX Office communicatieserver. Alcatel zal vanaf het einde van het eerste kwartaal 2005 de eerste leveringen aan het MKB realiseren waar Right Vision-software onderdeel van uit maakt. Verdere integratie zal in de loop van 2005 en later plaatsvinden.

Alcatel zal deze nieuwe oplossingen aanbieden via resellers en via service providers die deze oplossingen kunnen gebruiken om ’managed communication’-diensten aan te bieden. Right Vision zal Alcatel bovendien ondersteunen om deze oplossingen, waar spraakcommunicatie deel van uitmaakt, ook via IT-kanalen aan te bieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/407041). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.