Managed hosting door True

Logitech ceo vertrekt na slecht kwartaal

 

Gerald Quindlen, ceo van hardwareleverancier Logitech, vertrekt na de bekendmaking van slechte kwartaalcijfers. Hij wordt voorlopig vervangen door voorzitter Guerrino De Luca. Het Zwitserse bedrijf is nu op zoek naar een nieuwe ceo.

De Luca was van 1998 tot 2008 ceo van Logitech. Hij moet het bedrijf weer winstgevend maken. Het eerste kwartaal, dat 30 juni werd afgerond, liep slecht. Er werd een verlies geboekt van 29,6 miljoen dollar. In diezelfde periode in 2010 werd er nog een winst geboekt van 19,5 miljoen dollar. De omzet was 480 miljoen dollar. Een jaar eerder was de omzet 479 miljoen dollar.

Volgens Logitech werd er verlies geboekt door de zwakke vraag in Europa en door een afboeking van 34 miljoen dollar. Die afboeking werd veroorzaakt door prijsreducties voor de set-top box en keyboard productbundel 'Logitech Revue for Google TV', dat niet goed verkoopt.

LifeSize

Logitech verwacht voor het hele fiscale jaar een omzet van 2,5 miljard dollar in plaats van 2,6 miljard dollar. Het bedrijf probeert meer zakelijke oplossingen te verkopen via zijn Logitech for Business Unit. Verder verkoopt Logitech de videoconferentieoplossingen van het overgenomen LifeSize Communications. Deze oplossingen concurreren met Cisco en Polycom.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4068659). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.