Managed hosting door True

Hacker kraakt 100.000 osCommerce-webshops

 

Hackers hebben er vanuit Oekraïne voor gezorgd dat honderdduizend webshops die op het open source framework osCommerce draaien, geïnfecteerd zijn met malware. De bezoeker ziet niet dat de website geïnfecteerd is, omdat deze er dankzij een extra iframe hetzelfde uitziet als normaal. Kleine, Nederlandse webshops maken vaak gebruik van het open source framework, omdat webhost-bedrijven deze software vaak in een pakket aanbieden.

Webshop-eigenaren vergeten vaak te controleren of er nieuwe versies van osCommerce beschikbaar zijn, waardoor hackers misbruik maken van de lekken die in verouderde versies zijn ontdekt. Er zijn echter ook webshops die moeite hebben een nieuwe versie van osCommerce te gebruiken, omdat de code moet worden herschreven van het design van de website. Deze liggen namelijk vast in het framework.

Webshop gewild doel

Lees meer over deze hack en de meningen van vier Computable-experts in het achtergrondartikel 'Webshop is gewild doel van hackers'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4065199). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.