Managed hosting door True

KPN: na zomer meer duidelijk over Getronics

 

Medewerkers van ict-dienstverlener Getronics zitten zeker tot september 2011 in onzekerheid over het voortbestaan van hun baan. Moederconcern KPN verwacht in die maand meer bekend te maken over de precieze gevolgen van de aangekondigde reductie van tweeduizend tot 2500 banen bij de ict-dienstverlener. Dat meldt een woordvoerder van het telecombedrijf.

Het wordt een lange zomer voor de medewerkers van Getronics. Ze krijgen op zijn vroegst in september 2011 uitsluitsel over het voortbestaan van hun functie. Tot die tijd wordt onderzocht hoe de banenreductie er precies uit komt te zien. Tot nu toe is alleen het aantal functies dat verdwijnt, bekend gemaakt.

KPN maakte 26 juli 2011 bekend dat bij Getronics tweeduizend tot 2500 banen verdwijnen. Die aantallen volgen op eerdere aankondigingen over een banenreductie van vierduizend tot vijfduizend functies binnen KPN. Naar nu blijkt wordt ongeveer de helft van de functies geschrapt bij ict-dienstentak Getronics.

KPN maakte in 2011 ook bekend dat het Getronics uit de bedrijfsnaam schrapt. De ict-dienstverlener heette na de overname door KPN in 2007 Getronics a KPN Company. Eind 2011 moet die naam van de Nederlandse markt verdwijnen.

Vakbonden

Verschillende vakbonden willen met de werkgever om de tafel. Bondsbestuurder Harry van Herpen van De Unie, vindt het triest dat Getronics slachtoffer wordt van tegenvallende resultaten van het moederconcern.

Hij vraagt zich af wat de strategie van KPN is om dit te doen. 'Eerst halen ze Getronics binnen als versterking en nu gaan ze het uitkleden. Dat is zwabberbeleid.'

Getronics India

Eind 2010 werkten er ongeveer 12.000 mensen bij Getronics. Het bedrijf kijkt onder andere naar uitbesteding van functies naar India.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4064174). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.