Managed hosting door True

Symantec draait beste kwartaal ooit

 

Symantec heeft zijn eerste kwartaal van zijn boekjaar met recordcijfers afgerond. Dit zegt ceo Enrique Salem. Er was onder andere meer vraag naar back-up en recovery, data loss prevention (dlp) en managed security services. De leverancier is positief over de omzetcijfers van het lopend tweede kwartaal.

Symantec rapporteert een omzet van 1,65 miljard dollar. Dat is 15 procent meer dan de 1,43 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2010. De winst bedroeg 172 miljoen dollar. Vorig jaar was dat nog 161 miljoen dollar. Voor het tweede kwartaal wordt ook een omzet van tussen de 1,66 en 1,67 miljard dollar verwacht, een stijging van 12 tot 13 procent.

Volgens Salem steeg de vraag naar licenties voor back-up en recovery, data loss prevention (dlp), managed security services, authenticatieoplossingen en secure socket layer (ssl)-software van het overgenomen Verisign. Volgens Salem waren de authenticatieoplossingen van Symantec in trek door het lek van de SecureID-oplossing van concurrent RSA.

De vraag naar beveiligings - en complianceoplossingen steeg met 31 procent. De vraag naar beheerde beveiligingsdiensten nam toe, omdat volgens Salem organisaties niet altijd genoeg beveiligingskennis in huis hebben.

Beheersoftware en storage

Verder was er meer vraag naar Symantec's Endpoint Protection 12 en beheeroplossingen voor storage en servers, zoals back-up en recovery en deduplicatie. Zo was er meer vraag naar de dataherstelsoftware van Net Backup. Symantec wist zijn omzetcijfers ook aan te vullen danzij de overname van eDiscovery-leverancier Clearwell Systems.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4064131). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.