Managed hosting door True

Dell en HP ondersteunen OpenStack

 

man cloud laptop kantoor

HP en Dell gaan een deel van hun producten geschikt maken voor OpenStack, een open source-cloudplatform. OpenStack is opgericht door het Texaanse hostingbedrijf Rackspace en een alternatief voor cloudplatformen van Amazon en VMware.

Dell introduceert de OpenStack Cloud Solution IaaS. De bundel bestaat uit het OpenStack-cloudbesturingssysteem, Dell PowerEdge C-servers, de OpenStack-installatietool ‘Crowbar' en diensten van hostingbedrijf Rackspace, zoals Cloud Builders. HP ontwikkelt voor OpenStack een portfolio dat bestaat uit printers, pc's, software, diensten en it-infrastructuur.

Ook kleinere it-leveranciers nemen deel aan OpenStack. Zo heeft de Amerikaanse dataopslagleverancier Gluster de Gluster Connector voor OpenStack geïntroduceerd. Hierdoor kunnen klanten het GlusterFS3.3-bestandssysteem met virtuele machines (vm's) en een Apache 2-licentie draaien op OpenStack.

Over OpenStack

OpenStack, een open source-cloudplatform, is opgericht door hostingbedrijf Rackspace. Onlangs maakte OpenStack zijn derde software-update genaamd 'Cactus' beschikbaar. De inhoud van de update is grotendeels afkomstig uit de community en bestaat uit drie projecten: OpenStack Compute, Object Storage en Image Service. Meer dan zestig organisaties nemen inmiddels deel aan de OpenStack community, zoals Cisco, Korean Telecom, Arista Networks, HP, Gluster en Dell.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4061877). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.