Managed hosting door True

Exact kan geen geschikte CEO vinden

 

Bedrijfssoftwareleverancier Exact heeft moeite met het vinden van een nieuwe directeur. Het bedrijf zoekt sinds maart 2011 naar een opvolger van Martijn Janmaat die in september na een jaar van dienst opstapt. Volgens de bedrijfstop schieten de Nederlandse kandidaten die tot nu toe op gesprek kwamen tekort. Er wordt gekeken naar een ceo uit het buitenland. Financieel directeur Max Timmer is tijdelijk aangewezen als algemeen directeur.

Janmaat benadrukt dat de ceo-post bij Exact meer vraagt dan het standaardprofiel van een directeur van een softwarebedrijf. Hij stelt dat de internationale schaal waarop het bedrijf zaken doet en het uitgebreide productaanbod de functie anders maken dan bij een ander softwarebedrijf.

De kandidaten die tot nu toe op gesprek kwamen missen volgens Janmaat met name de kennis van productontwikkeling. 'Wij zijn een zelfscheppend softwarebedrijf, dat vraagt andere vaardigheden dan een landendirecteur van een internationale leverancier. De ideale kandidaat moet volgens Janmaat daarnaast ook beschikken over 'diepgravende kennis van de mkb-markt van DOS tot SaaS.'

Delft

De pijlen zijn nu gericht op het buitenland. Het vinden van een directeur van buiten Nederland wordt volgens Janmaat bemoeilijkt door de vestigingsplaats van het softwarebedrijf. 'Er wordt natuurlijk wel verwacht dat de directeur voornamelijk vanuit ons hoofdkantoor in Delf werkt.'

Daarnaast benadrukt Janmaat dat de zoektocht naar een geschikte kandidaat niet door aandeelhouders wordt bepaald.

Rob Hoevens, lid van de raad van commissarissen, zal interim-directeur Timmer op specifieke gebieden assisteren, zo meldt de softwareleverancier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4061521). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.