Managed hosting door True

KPN-storing veroorzaakt door onderhoud

 

Storing

Het it-systeem, dat in de nacht van 27 juli 2011, het metroverkeer van Rotterdam platlegde, was instabiel geworden door geplande onderhoudswerkzaamheden. Dit laat KPN weten op zijn website. Toen het systeem geplande onderhoudswerkzaamheden kreeg, is het instabiel geworden waardoor diverse verbindingen uitvielen. De computer is een belangrijk knooppunt in het netwerk van het ict-bedrijf.

In Rotterdam waren de gevolgen van het slecht functionerende systeem goed merkbaar. Zo kon de metro tot half negen 's ochtends niet rijden en kon de meldkamer van noodnummer 112 niet goed worden bereikt. Hulpverleners van ambulance, brandweer en politie waren genoodzaakt hun communicatie via mobilofoons en mobiele telefoons te laten verlopen.

KPN schrijft op de website dat het bedrijf het uitermate vervelend vindt, dat dit is gebeurd. De oorzaak van de storing wordt nog grondig onderzocht om eventuele herhaling te voorkomen. Burgemeester van Rotterdam Aboutaleb heeft aangegeven met KPN te willen spreken over het voorval.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4060907). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures bij KPN
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.