Managed hosting door True

HP koopt voor 10 miljard dollar aandelen terug

 

Dollars

HP is van plan de komende tijd aandelen terug te kopen om de winst per aandeel op te krikken. HP’s ceo Leo Apotheker heeft hiervoor een budget van tien miljard dollar. Dit blijkt uit documenten die bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) zijn gedeponeerd.

HP heeft al voor 4,1 miljard dollar aan aandelen teruggekocht, zo staat te lezen in het het SEC-document. Er is nog 5,9 miljard dollar over om de komende maanden aandelen terug te kopen. HP wil zo kapitaalverwatering voorkomen.

HP is niet de enige ict-leverancier die aandelen terugkoopt, IBM doet dit bijvoorbeeld al jaren. Doel van het terugkopen van aandelen is om de kwartaalcijfers en winst per aandeel meer voorspelbaar te maken. Zo worden aandeelhouders tevreden gehouden.

Tijdens de eerste twee kwartalen onder Apotheker haalde HP cijfers die beneden de verwachting van analisten waren. Apotheker staat onder druk om beter te presteren. Daarvoor heeft hij zijn managementteam in mei en juni aangepast. Er wordt nog gezocht naar een manager die de Enterprise Services-divisie moet leiden. Verder heeft de ceo van HP zijn werknemers gewaarschuwd dat het derde en vierde kwartaal pittig wordt. Een aantal private equity-investeerders wil dat HP zich opdeelt in aparte bedrijven. De losse onderdelen van HP zouden meer waard zijn dan nu het geval is voor het totale bedrijf.

Dividend

Een aandeel van HP is op 26 juli 2011 gewaardeerd op 37,47 dollar. Dat was half februari 2011 nog 49 dollar. De beurzen zijn dus nog niet onder de indruk van Apotheker. De HP-ceo heeft echter wel een opsteker voor de aandeelhouders. HP keert in het vierde kwartaal, op 5 oktober 2011,  een dividend van 12 dollarcent per aandeel uit. HP heeft in totaal 2,1 miljard aandelen uitstaan, dus dat is een totale dividenduitgave van 252 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4059234). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.