Managed hosting door True

Autodesk sluit grote BIM-deal met Atkins

 

Leverancier van software voor driedimensionale ontwerpen Autodesk heeft een licentieovereenkomst gesloten met advies- en ingenieursbureau Atkins. De overeenkomst met een waarde van 9,5 miljoen dollar omvat licenties voor de ontwerpsoftware Autodesk Revit. Die software is gebaseerd op BIM (building information model), oftewel digitaal bouwmodel. De overeenkomst omvat ook licenties voor Autodesk Civil 3D, Autodesk Inventor, varianten van Autocad en advieswerk.

De licentie geldt voor verschillende landenvestigingen, waaronder de Nederlandse vestiging in Hoofddorp. De overeenkomst is voornamelijk gericht op de BIM-mogelijkheden die de software biedt. De ontwerpsoftware op basis van het building information model (BIM). De programmatuur bevat naast een driedimensionale grafische weergave, waarin de geometrie vastligt, ook een database waarin alle gegevens zoals eigenschappen, relaties en prestaties vastliggen. Dat geeft een totaaloverzicht van het ontwerp en de uitvoering.

Atkins ontwikkelt, ontwerpt en begeleidt infrastructuurprojecten zoals bij wegen, vliegvelden, spoorwegen en gebouwen. Het bedrijf is van plan BIM te implementeren in een aantal architectuur- en machinebouwprojecten, waaronder de masterplanning van steden in China, nieuwe vliegvelden in het Midden-Oosten en faciliteiten voor de Olympische en Paralympische Spelen in 2012 in Londen, waar het bedrijf is aangewezen als de officiële ontwerp- en engineeringpartner is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4057855). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.