Managed hosting door True

'Vormfouten zijn reden kort geding Easi2010'

 

rechter rechtszaak rechtbank

Het kort geding dat Dell en Scholten Awater hebben aangespannen tegen Easi2010 zou zijn gedaan vanwege mogelijke vormfouten in de procedure van de aanbesteding. Dit suggereren Computable-lezers op de website. Dell en Scholten Awater willen niet zeggen waarom ze een kort geding aanspannen tegen de overheidinstantie die Fujitsu het onderdeel Werkplekken gunde. Dit perceel is goed voor een bedrag van 25 miljoen euro.

Een goed ingevoerde lezer meldt dat het team van Easi2010 een beoordeling heeft gegeven aan de ic-leveranciers die meededen aan de gunning Werkplekken. Op de eerste plaats staat Fujitsu, daarna volgen respectievelijk SCC, Scholten Awater en als laatste Dell. Een voorlichter van Easi2010 wil niet ingaan op de beoordeling, maar ontkent niet dat deze ‘top-4' er zo uitziet.

Ronald Ederveen, commercieel directeur van Scholten Awater geeft geen commentaar hoe zijn bedrijf het kort geding gaat voeren. Een voorlichter van Dell Nederland zegt tevens geen commentaar te geven.

Nota van Inlichtingen (NvI)

Juridisch gezien kunnen de advocaten eventuele fouten aankaarten in de procedure en de uiteindelijke beoordeling van Easi2010. Naar verluidt is er onder de aanbieders irritatie over de verschillende ‘Nota van Inlichtingen' (NvI). De Nota van Inlichtingen is het formele document waarmee de opdrachtgever, in dit geval Easi2010, tijdens de inschrijfperiode reageert op vragen van Scholten Awater, Dell en SCC.

Vormfouten

Computable-lezers denken dat het kort geding zich richt op de procedure van Easi2010. Lezer ‘Digibeet' zegt: ‘Het bevreemdt me niks dat er partijen bezwaar maken. De aanbestedingsstukken zijn vaag, veel open eindjes en antwoorden op vragen zijn onduidelijk of afwijzend zonder goede onderbouwing. Zal wel weer een extern bureau op zitten die hier goed geld aan verdient. Prima, maar dan wel goed je werk doen.'

Lezer ‘Peter' meldt: ‘Scholten Awater is teleurgesteld omdat zij op basis van de laagste prijs altijd gekozen worden en deze keer niet uitgekozen zijn. Mogelijk dat Fujitsu een lagere prijs heeft geboden.' Lezer ‘jadatisPeter!' denkt dat Scholten Awater mogelijk heeft ontdekt dat de gunning aan Fujitsu ‘niet conform' is. ‘Dell ziet hetzelfde, óf denkt vormfouten te zien.'

Landsadvocaat Pels Rijcken

Het kort geding vindt op woensdag 31 augustus 2011 plaats in de rechtbank van Den Haag, in twee aparte procedures van Dell en van Scholten Awater. Easi2010 wordt vertegenwoordigd door landsadvocaat Pels Rijcken uit Den Haag.

De overheid heeft reeds ervaring opgedaan met een soortgelijke rechtszaak in 2007. Toen was er een kort geding van Scholten Awater tegen Easi2007 over de gunning Werkplekken, die Fujitsu toen ook kreeg. Schoten Awater verloor deze rechtszaak.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4057637). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.