Managed hosting door True

Microsoft verlengt Linux-pact met Attachmate

 

Microsoft en Attachmate verlengen hun samenwerking op het gebied van Suse Linux voor vier jaar. De Windows-producent biedt verkoopondersteuning voor Suse Linux, dat Attachmate door de overname van Novell begin dit jaar in handen kreeg. Daarnaast beloven de twee samenwerking op het gebied van interoperabiliteit tussen hun besturingssystemen.

De samenwerking duurt tot 1 januari 2016. Microsoft investeert honderd miljoen dollar in de nieuwe Suse-divisie van Attachmate. Hiervoor geeft Attachmate ondersteuning aan Microsoft-klanten die naast Windows ook Suse Linux gebruiken. Wereldwijd zijn dat 725 klanten.

Microsoft en Novell sloten in november 2006 voor het eerst een samenwerkingsverband. Sindsdien is Microsoft Nederland de grootste wederverkoper van Novell in de Benelux. Ook Nederlandse ict-dienstverleners verkopen zowel Windows als Suse Linux, zoals Capgemini, Atos Origin, Getronics en Inter Access.

In 2010 viel de verkoop van Novell's Linux-software tegen. Novell haalde een omzet van 144,4 miljoen dollar met de verkoop van Linux Suse. Dat is minder dan de 149,2 miljoen dollar omzet in 2009. Novell moet flink concurreren met Linux-rivaal Red Hat.

Hyper-V en Red Hat

Attachmate zegt dat de verlengde samenwerking kansen biedt voor wederverkopers, technologie- en softwarepartners. Zo kan Suse goed worden toegepast in combinatie met de virtualisatiesoftwareoplossing Microsoft Hyper-V. Verder biedt de alliantie ook ondersteuning aan klanten die andere merken Linux-software gebruiken, zoals van Red Hat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4057526). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.