Managed hosting door True

Hacker kan Apple MacBook opblazen

 

De accu van een Apple MacBook is zodanig te hacken, dat deze op afstand tot ontploffing kan worden gebracht. Dit ontdekte beveilingsonderzoekers Charlie Miller. Hij zal de methode op 3 augustus 2011 onthullen tijdens de Black Hat-hackersconferentie. Miller gaf wel aan dat het gaat om niet-verwijderbare malware die wordt geïnstalleerd op de chips van de accu. De onderzoeker heeft ook een tool gemaakt waardoor zo'n hack voorkomen kan worden.

Volgens Miller wordt de malware geïnstalleerd door in te breken via het standaard wachtwoord, maar bereikt zijn doel alleen als er een kwetsbaarheid is in de interface tussen chips en het OS X. Het laten ontploffen van de accu door oververhitting is niet het enige wat de hacker beweert te kunnen doen. Het OS zou ook opnieuw geïnstalleerd kunnen worden en er zou data gestolen kunnen worden van de MacBook.

Miller heeft nog geen bewijs getoond dat het hem lukt een MacBook op te blazen en het is ook niet bekend of deze manier van hacken ook op andere laptops kan worden gedaan. Als het Miller wel lukt tijdens de Black Hat-hackersconferentie een MacBook te hacken, dan heeft hij ook al een tool hier tegen bedacht. Deze tool maakt willekeurige wachtwoorden aan voor de firmware van de batterij. Het heeft echter als nadeel dat het voor Apple onmogelijk is de software van chips te herstellen door middel van een software-update.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4057501). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.