Managed hosting door True

KPN schrapt 2500 Getronics-banen

 

KPN schrapt 2000 tot 2500 banen bij ict-dienstverlener Getronics. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van 2011. De ontslagen zijn onderdeel van een eerder aangekondigde reoganisatie waarbij moederconcern KPN vier- tot vijfduizend banen schrapt. Nu blijkt dat ongeveer de helft van die banenreductie bij Getronics valt. De banen verdwijnen onder meer door uitbesteding naar India.

De omzet van Getronics (dat sinds 2007 deel uitmaakt van KPN) daalde in het tweede kwartaal van 2011 met ruim 3 procent tot 462 miljoen euro. In 2010 was dit 478 miljoen euro. De winst bij de ict-dienstverlener was het tweede kwartaal van 2011 met eenderde deel ingezakt. Over de hele linie zag KPN de winst met 11 procent dalen. De omzet van heel KPN daalde met bijna 2 procent. Het bedrijf meldt te kampen met grote prijsdruk op de zakelijke markt.

In mei 2011 maakte de KPN-ceo Eelco Blok bekend dat de naam Getronics wordt geschrapt. De plannen om de komende jaren vier- tot vijfduizend banen te schrappen, werden in april 2011 gepresenteerd.

Eerder 1900 banen weg bij Getronics

In die maand stapte Getronics-directeur Erik van der Meijden op. KPN maakte diezelfde maand bekend dat Getronics 'ook in het eerste kwartaal van 2011 te maken had met  moeilijke marktomstandigheden en prijsdruk. Klanten zijn nog steeds afwachtend met het maken van investeringsbeslissingen en de markten van Getronics tonen niet of nauwelijks groei.'

In 2009 verdewenen bij Getronics meer dan 1900 arbeidsplaatsen. Deze maatregelen kostten de dienstverlener destijds 44 miljoen euro.

De dienstverlener verwacht dat de reorganisatiekosten van de aangekondigde reductie  invloed zal hebebn op de financieele resultaten over de tweede helft van 2011.

Getronics had in juni 2010 nog 12.221 medewerkers in dienst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4057479). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.