Managed hosting door True

'Agile bepaalt agenda softwarebedrijf'

 

Het belangrijkste onderwerp op de agenda van Nederlandse softwarebedrijven is de ontwikkelmethodologie Agile. Dat stelt de Software~VOC, onderdeel van brancheorganisatie ICT~Office. Bij Agile wordt de ontwikkeling van software meestal opgedeeld in korte overzichtelijke perioden en ligt de nadruk op persoonlijk contact, in plaats van geschreven verslaglegging.

De brancheorganisatie ondervroeg aangesloten softwarebedrijven waar ze druk mee zijn. Daaruit komt naar voren dat veel bedrijven bezig zijn met de gevolgen van cloud computing. Capaciteitsproblemen en het ontbreken van specialisten zijn de voornaamste argumenten om software-ontwikkeling uit te besteden. Ook worden uit kostenoverweging ontwikkelklussen elders ondergebracht.

Voor bedrijven die een slechte ervaring hebben met de uitbesteding van ontwikkelwerk is het vaak belangrijk dat er bij een volgende uitbesteding een Nederlander wordt aangewezen als aanspreekpunt op de externe locatie.

Testen

Verder stelt de branchevereniging dat het belang van testen door veel bedrijven wordt onderschreven. De voornaamste redenen die worden genoemd voor het uitbesteden zijn het voorkomen van blindheid voor fouten in zelf ontwikkelde producten en dat medewerkers het testwerk niet als een uitdaging zien.

24.000 softwarebedrijven

In een ander bericht dat door de brancheorganisatie is verspreid worden cijfers genoemd over de omvang van de Nederlandse softwaresector. In 2010 zouden er meer dan 24.000 softwarebedrijven zijn in Nederland. Samen droegen zij  voor 17 miljard euro bij aan de Nederlandse economie. Dat is 2,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp) dat voor 2011 wordt ingeschat op 606 miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4057443). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.