Managed hosting door True

Microsoft draait recordjaar in 2011

 

Softwareleverancier Microsoft heeft in zijn gebroken boekjaar 2011 een recordomzet van bijna 70 miljard dollar gehaald. Dat is 12 procent meer dan een jaar eerder. De winst bedroeg 23,15 miljard dollar. Dat is 23 procent meer dan het boekjaar 2010.

Microsoft maakte dit bekend tijdens de presentatie van zijn vierde kwartaalcijfers. In het vierde kwartaal haalde Microsoft een omzet van 17,37 miljard dollar. Dat is 8 procent meer dan in het vierde kwartaal van boekjaar 2010. De winst bedroeg 5,87 miljard dollar.

Omzet uit de Microsoft Business Division groeide met 7 procent in het vierde kwartaal en 16 procent over het hele jaar. Er werden het afgelopen jaar 100 miljoen Office 2010-exemplaren verkocht. In juni introduceerde Microsoft de cloudversie Office 365.

Omzet uit de Server & Tools-divisie groeide met 12 procent in het vierde kwartaal en 11 procent over het hele boekjaar 2011. Er was meer vraag naar Windows Server, System Center en SQL Server.

400 miljoen Windows 7-licenties

Omzet uit de Windows en Windows Live Division daalde in het vierde kwartaal met 1 procent, maar over het hele jaar groeide deze divisie met 2 procent. Microsoft zegt dat deze cijfers in lijn zijn met de groei van de pc-markt, die tussen de 2 en 4 procent ligt. Microsoft verkocht 400 miljoen Windows 7-licenties. Inmiddels werkt Microsoft aan de opvolger Windows 8.

De omzet uit de Online Services Division groeide in het vierde kwartaal met 17 procent en over het hele jaar met 15 procent. Zoekmachine Bing groeide en zag zijn marktaandeel in Noord-Amerika groeien naar 14,4 procent. Microsoft introduceerde verder tools waarmee gebruikers beter overweg met Facebook kunnen.

Kinect en Xbox

De omzet uit de Entertainment & Devices Division groeide met 30 procent in het vierde kwartaal en 45 procent over het hele jaar. Er was meer vraag naar Kinect, Xbox Live en Xbox 360. De groei naar Xbox Live neemt toe door zogenaamde ‘content partnerhips' met Bing en Kinect.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4054297). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.