Managed hosting door True

Dell en Scholten Awater maken bezwaar

Kort geding tegen gunning Easi2010 aan Fujitsu

 

Scholten Awater (SA) en Dell hebben beide een kort geding aangespannen tegen de voorgenomen gunning van de overheidsaanbesteding Easi2010 cluster Werkplekken aan Fujitsu. De twee zaken dienen op 31 augustus aanstaande bij de rechtbank in Den Haag. Scholten Awater, Dell en SCC verloren de gunningsstrijd tegen Fujitsu. De order is goed voor 25 miljoen euro.

Het voornemen om het cluster Werkplekken te gunnen aan Fujitsu werd eerder exclusief door Computable bekend gemaakt. De inschrijvers hadden tot 21 juli de tijd om tegen dat voorgenomen gunningsbesluit in bezwaar te gaan. De kort gedingprocedures van Scholten Awater en Dell maken dat het voorgenomen gunningbesluit wordt opgeschort, aldus Easi2010.

Easi2010 is een programma van de rijksoverheid dat ict-apparatuur en managed services inkoopt voor ministeries en andere overheidsorganisaties. Fujitsu mag hierdoor nieuwe desktops, laptops, thin clients, zero clients en monitoren leveren aan diverse ministeries en overheidinstanties.

Zeven clusters Easi2010

Fujitsu heeft door de gunning van Easi2010 Werkplekken het behoud van een aantal grote overheidsklanten in Nederland veilig gesteld. Fujitsu mocht in het verleden hardware en diensten voor werkplekken aan overheden leveren. Zonder deze Easi2010-gunning zou Fujitsu zwaar getroffen worden in zijn omzet, dat in Nederland rond de 140 miljoen euro ligt.

Het Easi2010-programmateam gaat in totaal zeven clusters van diensten aan te besteden. Andere clusters die in de markt worden gezet zijn onder andere Accessoires, Afdrukdiensten, Webhosting en Managed Services. Vier aanbestedingen lopen inmiddels, het cluster Werkplekken is als eerste gegund.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4054186). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.