Managed hosting door True

Record voor Intel door kwartaalcijfers

 

Chipfabrikant Intel heeft in het tweede kwartaal van 2011 een recordomzet gehaald van 13,1 miljard dollar. Dat is een stijging van 22 procent vergeleken met dezelfde periode in 2010. Het Amerikaanse bedrijf zag de winst met tien procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2010 stijgen naar 3,2 miljard dollar.

De fabrikant denkt dat de recordomzet vooral is gekomen door de toename van mobiele apparaten. Voor Atom-processors is een dalende lijn in verkopen te zien van 15 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2010.

De datacenter-tak van Intel, vanwaaruit vooral cloudcomputingdiensten worden aangeboden, leverde een belangrijke bijdrage van de inkomsten. Twintig procent van die inkomsten kwamen uit de datacenter-divisie, wat 2,4 miljard dollar omzet betekent. De overname van beveiligingsleverancier McAfee en de mobiele telefoondivisie van Infineon (nu Intel Mobile Communications) droeg een omzet bij van 1 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2011.

ARM-cpu

Directeur Paul Otellini deed tijdens de cijferpresentatie een opmerkelijke uitspraak. Zo beweerde hij dat notebooks nooit door tablets zullen worden vervangen. Mogelijk komt deze opmerking door de aanzienlijke groei van iPads, die Apple op 20 juli 2011 bekendmaakte. In die apparaten zitten ARM-cpu's, die concurreren met Intel's Atom chips. Otellini heeft verder toegezegd een ultrabook te willen maken. Dat zijn dunne notebooks die tussen een netbook en een tablet inzitten en geschikt zijn voor cloud computing toepassingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4053176). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.