Managed hosting door True

Logitech neemt Italiaanse Mirial over

 

Hardwareleverancier Logitech gaat videoconferentie-diensten aanbieden op mobiele apparaten en in de cloud. Dit wordt mogelijk door de overname van het Italiaanse Mirial. Mirial maakt software om te kunnen videochatten op tablets en smartphones. Mirial wordt toegevoegd aan Logitecs Lifesize-afdeling. Hiermee verschuift de focus van pc naar mobiele telefonie. Het bedrag waarvoor Mirial is overgenomen, is niet bekend gemaakt.

Logitech denkt dat Mirial een goede toevoeging is aan Lifesize Communications. Lifesize werd in december 2009 door Logitech gekocht voor 405 miljoen dollar. Het ontwikkelt cloudsoftware waarmee conferenties met video kunnen worden gehouden in high definition-kwaliteit. 

Door Mirial wordt het nu mogelijk gemaakt voor bedrijven via de desktop van hun pc te videochatten met mensen op een iPad, een andere tablet of een smartphone. Gebruikers betalen een bedrag per maand om te kunnen videochatten, zonder dat ze hiervoor speciale apparatuur hoeven aan te schaffen.

De videochat-markt is volgens onderzoeksbureau Ovum wereldwijd 3 miljard dollar waard met een groei van 6 procent per jaar. Ook Cisco en Polycom hebben dit gezien, want Cisco kocht voor meer dan drie miljard dollar het Noorse Tandberg en Polycom koos voor HP's videoconferencing.

Mirial

Mirial bestaat twaalf jaar en er werken 25 man. Het bedrijf is gespecialiseerd in videoconferentiesoftware. Ze maken het programma ClearSea, waarmee op verschillende mobiele apparaten zoals iPhone en tablets kan worden gevideochat. De software van Miral wordt geheel geïntegreerd in Lifesize.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4049730). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.