Managed hosting door True

Capgemini levert Windows Azure-diensten

 

Ict-dienstverlener Capgemini en softwareleverancier Microsoft hebben een wereldwijde samenwerking gesloten voor dienstverlening rondom Windows Azure. Capgemini zet verschillende diensten op rond dat Microsoft-besturingssysteem voor applicaties en dataopslag via cloud computing. Het dienstenbedrijf adviseert over de implementatie en het beheer en brengt bedrijven in contact met leveranciers van branchespecifieke applicaties voor cloud computing die kunnen draaien op het Azure-platform.

De samenwerking is specifiek gericht op financiële instellingen, de overheid en energiebedrijven. De dienstverlener en de softwarereus investeren gezamenlijk in de verkoop, technische training en marketingactiviteiten rondom Azure. De samenwerking is in eerste instantie gericht op Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, België, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk en wordt op termijn uitgebreid naar 22 andere landen.

Capgemini traint 1500 architecten en ontwikkelaars voor het Windows Azure-platform. Het bedrijf heeft ongeveer 9500 mensen in dienst die zich hebben gespecialiseerd in de producten van Microsoft. De dienstverlener richt in de vestiging in de Indiase stad Mumbai een kenniscentrum voor Windows Azure in.

Sharepoint

De bedrijven gaan in de toekomst gezamenlijk onderzoek doen naar kwesties als datakwaliteit, veiligheid en efficiëntie van cloud computing. De dienstverlener en de softwarereus hebben al enkele jaren een vergaand samenwerkingsverband. Capgemini levert verschillende diensten rond bedrijfssoftware van Microsoft zoals erp-paketten (Dynamics en Nav), Sharepoint (documentbeheer en gegevensuitwisseling) en ontwikkelplatform .Net.

De dienstverlener heeft al een divisie die zich richt op het aanbod van verschillende webdiensten voor bedrijven. Capgemini Immediate richt zich op advisering over bedrijfssoftware op basis van een cloud computing-model.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4049550). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.