Managed hosting door True

Dienstverlener richt nieuwe tak Connectivity Solutions op

Avance koopt failliete netwerkspecialist HOB

 

Ict-dienstverlener Avance uit Breukelen neemt voor een onbekend bedrag het failliet verklaarde HOB uit Son over. Netwerkspecialist HOB richt zich op connectivity, unified communications en VoiP, in combinatie met managed services en het beheer van de netwerkinfrastructuur. Avance integreert HOB in de eigen organisatie en zet hiervoor de nieuwe business unit Connectivity Solutions op.

Avance neemt HOB vooral over vanwege de kennis op het gebied van connectivity en unified Communications. Daarnaast wilde de dienstverlener graag de merken Hoblink (beveiligde connectiviteitsoplossingen) en Shoretel (VoIP en unified communications) aan het portfolio toevoegen. Avance heeft inmiddels een tiental medewerkers van HOB overgenomen, met enkelen moeten nog gesprekken worden gevoerd omdat zij momenteel op vakantie zijn. Avance neemt ook alle contractuele verplichtingen van HOB over. Voorlopig blijft het kantoorpand van HOB in Son in gebruik.

Jobstream

In mei 2011 deed ict-dienstverlener Avance ook al een overname. Toen werd de failliete detacheerder Jobstream gekocht. In november 2010 werd Look at IT met kantoren in Hem en Hoorn overgenomen, inclusief ongeveer veertig medewerkers. Voor deze mensen is de werkmaatschappij Talented IT Specialisten opgericht en per 1 januari 2011 zijn deze mensen hierin ondergebracht.

Avance-directeur Ron Stomp voorspelde eerder tegenover Computable een golf van overnames van kleinere ict-detacheerders. 'Met minder dan vijftig ict-specialisten aan het werk is het lastig overleven', zei hij toen. Ten tijde van het faillissement had Jobstream veertig ict'ers gedetacheerd bij klanten. De strategie van Avance is juist te groeien door het opkopen van de activiteiten van kleine spelers die in problemen zijn geraakt.

Avance Nederland

Avance Nederland bestaat uit zes onderdelen: Avance IT Professionals, Avance IT Services, Avance Connectivity Solutions, Lanscape IT Detachering, Talented IT Professionals en Albion IT Detachering. Het bedrijf werd in 1991 opgericht en er werken momenteel ongeveer driehonderd mensen. Naast detachering is Avance actief in remote beheer, managed services, connectivity solutions en Apple-support.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4047420). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.