Managed hosting door True

Tripolis opent Turks en Argentijns kantoor

 

De Amsterdamse leverancier van marketingsoftware, Tripolis Solutions, heeft vestigingen geopend in Turkije en Argentinië. Via die locaties moeten internationale klanten lokaal ondersteund worden. De leverancier kan nog niet zeggen om welke partijen het gaat omdat de contractonderhandelingen nog niet zijn afgerond. Het aantal buitenlandse vestigingen van Tripolis komt met de nieuwe kantoren op zes.

Het bedrijf opende op 18 juli 2011 de Turkse vestiging en op 8 juli 2011 werd de Argentijnse vestiging gestart. Tripolis-directeur Joost Nienhuis vertelt vanuit Istanbul dat in beide landen gestart wordt met een commercieel medewerker en een medewerker voor klantondersteuning. Afhankelijk van de resultaten wordt het personeel mogelijk uitgebreid.

Volgens Nienhuis is Turkije een groeimarkt voor e-commercie en e-mailmarketing. 'Het land heeft bijna tachtig miljoen inwoners. De jonge bevolking, veertig procent is 25 jaar of jonger, omarmt technologie.' De directeur ziet kansen in bedrijven die de aandacht verleggen van traditionele marketing naar e-mailmarketing. Dilo Kruyswijk, die de Turkse vestiging gaat leiden: 'De Turkse markt is qua database privacy en e-mailregulering nog niet sterk ontwikkeld. Dat leidt tot een overvloed aan kwalitatief laagwaardige e-mails.'

Groupon

Nienhuis, die voor zijn functie bij Tripolis verantwoordelijk was voor Microsoft MSN, ligt de toekomst van e-mailmarketing in 'actuele en dynamische email'. Dat betekent dat, afhankelijk van het moment (tijd), de plaats en het apparaat van de ontvanger verschillende berichten worden uitgestuurd. De inhoud wordt dan op verschillende manieren aangeleverd en opgemaakt.

Daarbij moet de boodschap of aanbieding specifiek zijn toegespitst op de ontvanger. Door koppelingen met het voorraadbeheersysteem kan ook informatie over beschikbaarheid en informatie over de dichtstbijzijnde winkel worden gekoppeld, aldus Niehuis.

Een klant die de software van Tripolis gebruikt is Groupon. Die Amerikaanse marketingwebdienst waarop gebruikers zich kunnen abonneren, communiceert kortingsacties die tijdelijk en lokaal gelden. Een voorbeeld is korting op een etentje bij het restaurant om de hoek.

Vodafone

Tripolis levert software voor e-mail- en marketingcampagnes aan onder andere Vodafone, ING, ABN Amro en Albert Heijn. In totaal werken ongeveer dertig mensen bij de leverancier.

Naast het hoofdkantoor in Amsterdam en de nieuwe vestigingen in Turkije en Argentinië, heeft het bedrijf vestigingen in België, Denemarken, Letland en Polen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4046669). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.