Managed hosting door True

Iceleads haalt startkapitaal op bij iMerge (Icecat)

 

Het nieuwe online lead management netwerk, Iceleads, haalt kort na oprichting een half miljoen euro startkapitaal op bij iMerge. iMerge, ebusinessinvesteerder, participeert onder meer in Icecat, wereldwijd uitgever van productinformatie.

Iceleads helpt fabrikanten bij het converteren van bezoekers op hun fabrikanten-websites in verkopen via kanaalpartners. De nieuwe, innovatieve dienst van Iceleads wordt momenteel gepilot door enkele fabrikanten.

Iceleads-oprichter Joris Kroese heeft als ondernemer aan de wieg gestaan van enkele e-business ondernemingen. Over de investering in zijn nieuwe bedrijf zegt hij: "We zijn al ruim een jaar bezig met de voorbereiding. Momenteel wordt de pilotdienst voor twee fabrikanten opgeleverd en is er grote belangstelling bij andere merken. Met de funding is Iceleads in staat het komende jaar de dienst volledig door te ontwikkelen om aan de hoge eisen van internationale merken tegemoet te komen. Ik heb er veel vertrouwen in dat Iceleads zal uitgroeien tot een internationale speler van formaat. Het binnenhalen van dit startkapitaal onderstreept dat vertrouwen."

In essentie toont Iceleads per productpagina op een fabrikantensite, de wederverkopers die het product direct uit voorraad kunnen verkopen in het land van de online consument of inkoper. Daarnaast koppelt Iceleads statistieken terug aan de fabrikant over doorkliks en uitgevoerde bestellingen. Door de samenwerking met Icecat zijn we in staat om Iceleads internationaal uit te rollen. We maken gebruik van de relaties die Icecat heeft met meer dan 15.000 aangesloten E-tailers en circa 4.000 fabrikanten wereldwijd.

"Veel van onze internationale klanten - ICT- & consumentenelektronica-fabrikanten - converteren hun bezoekers niet in kopers", verklaart investeerder Martijn Hoogeveen, ceo van ebusinessholding iMerge.De Iceleads-pilot toont aan dat de dienst goed begrepen wordt door klanten, en dat er een grote wereldwijde behoefte aan is. Iceleads sluit goed aan bij de bestaande dienstverlening van Icecat en we zien veel synergievoordelen. Mede om die reden hebben we ervoor gekozen financieel te participeren en bovendien de naam te associëren aan Icecat."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4046305). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.