Managed hosting door True

Softwarebranche heeft hoogste baanzekerheid

 

Ict'ers in de Nederlandse softwarebranche zijn het meest zeker van hun baan. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van wervings- en selectiebureau Antal. Zij vroegen Nederlandse bedrijven die werkzaam zijn in de meest belangrijke sectoren of zij het komende kwartaal van plan zijn om mensen op professioneel- en managementniveau aan te nemen of te ontslaan.

Slechts 5 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan nu mensen te ontslaan en 6 procent denkt dit het komende kwartaal te gaan doen. Daarmee is de softwaresector veruit de meest toekomstzekere sector voor personeel van alle onderzochte branches. In vergelijking, in de sector voor toerisme, recreatie en vrije tijd liggen beide percentages op 21 procent, en daarmee is deze branche goede tweede op arbeidsmarktvlak. De hardwaresector is trouwens derde. Hier is 26 procent momenteel bezig met reorganiseren en denkt 24 procent dat er de komende drie maanden ontslagen zullen vallen.

Werven

De softwaresector doet het ook goed waar het aankomt op het aannemen van personeel. 58 procent van de ondervraagden werft momenteel en 57 procent denkt dit ook de komende drie maanden te gaan doen. Dit laatste percentage ligt in de hardwaresector beduidend hoger. 64 procent van de bedrijven denkt daar het komende kwartaal mensen aan te gaan nemen. Slechts 36 procent van de hardwarebedrijven werft op dit moment.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4043644). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.