Managed hosting door True

Investeringen in datacenters nemen flink toe

Cloud leidt tot meer consolidatie en centralisatie

 

Organisaties geven wereldwijd de komende vijf jaar meer geld uit aan hun datacenter en bijbehorende it-infrastructuur. Door de komst van private en publieke cloudomgevingen moeten datacenters worden vernieuwd en geconsolideerd. In 2015 is deze markt wereldwijd goed voor 149 miljard dollar, aldus onderzoeksbureau Canalys.

Ook in de emea-regio nemen de uitgaven voor datacenter it-infrastructuur toe. In 2010 werd er 29 miljard dollar uitgegeven, maar in 2015 is dat inmiddels veertig miljard dollar, aldus Canalys. Tot 2015 is er in de emea-regio sprake van een jaarlijkse gemiddelde groei van zes procent.

Het meest wordt uitgegeven aan servers, daarna volgen virtualisatie, dataopslag en netwerken. De technologie wordt gecentraliseerd om cloud computing diensten aan te bieden. Organisaties nemen afscheid van de verschillende serverkamers en kleine datacenters. Daarnaast willen organisaties een milieuvriendelijke datacenter die bijvoorbeeld minder CO2 uitstoot.

Risico's

Door de consolidatie van datacenters lopen organisaties wel meer risico's, omdat de data minder verspreid wordt opgeslagen. Die risico's worden kleiner als ze hun data uitbesteden aan cloud service providers die op hun beurt managed en professional services aanbieden, aldus Canalys. 

Een grote uitdaging voor organisaties is om een gebalanceerde capaciteitsaanbod te creëren die voldoet aan de huidige en toekomstige vraag, aldus het onderzoeksbureau.

Wereldwijd groeit de markt voor datacenterinfrastructuur jaarlijks met zeven procent. In 2010 was de wereldwijde markt voor datacenterinfrastructuur goed voor 107 miljard dollar. In 2015 is de omzet gestegen naar 149 miljard dollar. 27 procent van de omzet uit deze markt wordt gehaald in de emea-regio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4043611). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.