Managed hosting door True

Microsoft Worldwide Partner Conference 2011

Microsoft: een tablet is een PC

 

Microsoft beschouwt de tabletcomputer voortaan als een pc. De leverancier levert daarom het nieuwe besturingssysteem Windows 8 voor tablets in plaats van het Windows Phone 7 (WP7)-besturingssysteem, dat speciaal ontwikkeld is voor smartphones. Microsoft kiest hierbij voor een andere strategie dan Apple en Google, die hun iOS- en Android-besturingssystemen zowel installeren op smartphones als op tablets.

Andrew Lees, baas van Microsoft's Windows Phone Division, zei tijdens de Worldwide Partner Conference (WPC) in Los Angeles dat Microsoft Windows 8 voor tablets aanbeveelt in plaats van het Windows Phone 7-besturingssysteem voor smartphones. Hij ziet de tablet als een soort pc. Gebruikers die een tablet hebben, moeten dezelfde ervaring hebben als bij het gebruik van een pc, aldus Lees. Ze moeten onder andere goed gebruik kunnen maken van het netwerk, printers en applicaties, zoals Microsoft Office.

Texas Instruments, Nvidia en Qualcomm

Windows 8 komt in 2012 beschikbaar en ondersteunt tablet-processors vanTexas Instruments, Nvidia en Qualcomm. Windows Phone 7 is geschikt voor smartphones van onder andere Nokia, waarmee het een alliantie is gestart. Microsoft heeft tot nu het grootste marktaandeel met zijn Windows-besturingssystemen in de pc-wereld, bijna 90 procent, maar het marktaandeel van Microsoft voor besturingssystemen op smartphones is nog klein, bijna 4 procent. Dat moet in 2015 stijgen naar 20 procent, zo voorspelt onderzoeksbureau IDC.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4038799). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.