Managed hosting door True

Microsoft Worldwide Partner Conference 2011

Windows 8 komt ergens halverwege 2012

 

Het nieuwe Microsoft-besturingssysteem Windows 8 komt ergens halverwege 2012 op de markt. Windows 8 ondersteunt tablet-processors vanTexas Instruments, Nvidia en Qualcomm. Dit meldt de softwareleverancier op zijn jaarlijkse Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC), dat dit jaar wordt gehouden in Los Angeles. Microsoft lichtte ook een tipje van de sluier op van Windows 8 Server, de opvolger van Windows Server 2008 R2.

Microsoft gaf een demonstratie van Windows 8, onder meer de mogelijkheden voor touch-interfaces. Ook werd nogmaals onderstreept dat Windows 8 zowel voor x86- als ARM-gesteunde systemen komt, evenals voor ‘system on a chip' platformen (zoals in omgevingen van Nvidia, Qualcomm en Texas Instruments). Deze verschillende versies worden tegelijk uitgebracht. Naast een nieuwe ‘touch'-gerichte gebruikersinterface wordt ook veel nadruk gelegd op ‘apps' en de ondersteuning ervan. Microsoft onderstreept dat Windows 8 op dezelfde hardware als Windows 7 kan draaien. Ook bij minder sterke configuraties, waarbij Windows 8 zich aanpast aan de mogelijkheden van een pc of tablet.

April 2012

Zowel van Windows 8 als Windows 8 Server worden in september 2011 op het Microsoft 'Build event' in het Californische Anaheim nieuwe updates getoond. Windows 8 wordt verwacht in 2012, maar er bestaat nog onduidelijkheid over de aantal bètaversies en wannneer die beschikbaar komen. Afhankelijk hiervan zou Windows 8 vroeger dan verwacht op de markt kunnen komen. Sommige bronnen suggereren dat de nieuwe versie al in april van 2012 zou uitkomen, in plaats in het derde kwartaal van 2012.

Tijdens de WPC werd er tevens door Microsoft gewaarschuwd dat heel wat bedrijven pc's hebben die nog onder XP draaien, waarvan de ‘end of life' over ‘precies duizend dagen' komt. Bedrijven die nog op grote schaal moeten overstappen, kunnen beter nu aan de migratie beginnen werken, zo klonk het advies. Ze moeten dan zo snel mogelijk overstappen naar Windows 7, aldus ceo Steve Ballmer.

Hyper-V en Systems Center 2012

Op het WPC in Los Angeles lichtte Microsoft een tipje van de sluier op van Windows 8 Server, de opvolger van Windows Server 2008 R2. Daarbij werd de nadruk gelegd op de nieuwe virtualisatiesoftware Hyper-V, onder meer als ‘enabler' voor cloudplatformen. De nieuwe functie Replica zou onder meer ad hoc of volgens plan nieuwe virtuele machines (vm''s) kunnen creëren. Hyper-V zou ook meer dan zestien virtuele processors per machine kunnen ondersteunen. Uiteindelijk krijgt Windows Server 8 meer dan honderd nieuwe functies en geschikt zijn voor ‘private cloud computing'.

Inzake beheerfuncties zou Systems Center 2012 (leverbaar in 2011) onder meer een single sign-on-functie bieden voor alle applicaties op verschillende servers. Microsoft is verder van plan beheersoftware te leveren voor gevirtualiseerde Windows-servers en in de Microsoft Azure-cloudoplossingen.

In samenwerking met Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4038401). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.