Managed hosting door True

Nieuwe HP-divisie rolt WebOS zakelijk uit

 

HP zet vaart achter zijn eigen besturingssysteem WebOS, dat het in handen kreeg na de overname van Palm, leverancier van mobiele apparatuur en software. HP heeft daarvoor de nieuwe WebOS global business unit opgericht, die zich vooral gaat richten op de zakelijke uitrol van WebOS. De divisie wordt geleid door de Amerikaan Stephan de Witt, die afkomstig is van HP Personal Systems Group (PSG).

De nieuwe WebOS-divisie werkt nauw samen met HP PSG, dat wordt geleid door de Amerikaan Todd Bradley. Bij HP PSG, dat jaarlijks goed is voor een omzet van 41 miljard dollar, zit tegenwoordig ook Jon Rubinstein. Hij is verantwoordelijk voor de technische integratie van WebOS en HP TouchPad-tablet.

Volgens HP is het de bedoeling dat de WebOS-gebaseerde TouchPad-tablet in de toekomst een belangrijke rol gaat spelen in de markt voor mobiele apparatuur, cloud computing en desktopvirtualisatie.

Achtergrondartikel WebOS

Lees ook het achtergrondartikel 'HP WebOS wil mee surfen op bereik Windows'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4037788). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.