Managed hosting door True

Rabobank snijdt in ICT-bestand

 

Rabobank

De aangekondigde reorganisatie bij Rabobank heeft naar verwachting consequenties voor ruim honderd ict'ers. Daarnaast snijdt de bank flink in de inhuur van externen. Ongeveer 10 procent van de externe ict'ers zal niet meer ingehuurd worden, wat neerkomt op 170 man, meldt een welingelichte bron aan Computable.

Rabobank moet in de periode tot en met 2013 in totaal 291 miljoen euro gaan besparen. Dit doet de bank door te snijden in het personeelsbestand en de inhuur van externen. Voor bijna 6 procent van het personeel heeft dit gevolgen. Zij krijgen intern een andere baan, de Rabobank neemt afscheid van ze vanwege natuurlijk verloop, maar ook zouden er ontslagen kunnen vallen. De klappen bij de externen zijn harder; daar vervalt bijna 35 procent van het werk.

Intern plan

‘We weten nog niet precies voor wie dit consequentie gaat hebben, zegt persvoorlichter Manel Vrijenhoek. ‘We hebben nu een ruwe inschatting van wat er moet gebeuren, pas in september 2011 wordt het plan intern voorgelegd. Het heeft in ieder geval gevolgen voor 376 vaste medewerkers en stoppen met de inhuur van 854 externen.'

Momenteel werken er ongeveer 6400 mensen in vaste dienst bij Rabobank, van wie 1800 ict'ers. 376 banen die vervallen houdt een personeelsreductie van bijna 6 procent in. Dit zou inhouden dat ruim honderd ict'ers hun baan gaan verliezen. Mogelijk worden zij wel elders binnen de bank geplaatst. Rabobank heeft in totaal 2500 externen rondlopen, waarvan er 1700 ict'er zijn. Het stoppen met 854 externen betekent een reductie van bijna 35 procent, wat ongeveer 580 ict'ers zou inhouden.

10 procent reductie

Computable heeft echter uit betrouwbare bron vernomen dat Rabobank niet van 580, maar van 170 externe ict'ers afscheid gaat nemen. Dit is een reductie van 10 procent. Dat betekent dat de overige ingehuurde externe krachten het zwaarst worden getroffen. Van deze groep van achthonderd personen zullen er binnenkort ongeveer 684 niet meer bij Rabobank werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4035707). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.