Managed hosting door True

Opvolgers staan klaar voor EMC-baas Tucci

 

Er staan diverse topmanagers bij dataopslagbedrijf EMC klaar om ceo Joe Tucci op te volgen wanneer hij in 2012 met pensioen gaat. Dat zijn onder andere coo Pat Gelsinger en EMC’s cfo Don Goulden. De nieuwe ceo moet een groeiend bedrijf gaan leiden dat tegenwoordig meer doet dan alleen maar dataopslag.

Andere beschikbare kandidaten zijn Compaq-veteraan Howard Elias en Paul Maritz, ceo van VMware, zo meldt nieuwsdienst Bloomberg. VMware werd in 2003 door EMC overgenomen, maar Paul Maritz zou geen interesse hebben om ceo van VMware te worden.

Goulden werkt inmiddels negen jaar bij EMC en is een vertrouweling van Joe Tucci. Goulden en Tucci werkten eerder samen bij ict-bedrijf Wang. Gelsinger werkt sinds september 2010 bij EMC. Voorheen was hij mededirecteur van Intel's Digital Enterprise Group. Gelsinger werd toen al genoemd als mogelijke opvolger van Intel's ceo Paul Otellini, die binnen vijf jaar met pensioen gaat. Bij Intel zorgde Gelsinger voor nauwere banden met EMC en VMware.

Cloud computing en big data

Tucci heeft eerder aangegeven dat hij ergens in 2012 met pensioen wil gaan. In dat jaar wordt hij 65 jaar. Sindsdien wordt er gegist wie de nieuwe baas wordt van de grootste dataopslagleverancier van de wereld.

Inmiddels doet EMC meer dan alleen dataopslag. Het bedrijf werkt nauw samen met andere leveranciers, zoals Cisco, op het gebied van geconvergeerde infrastructuren. Hierbij worden storage, servers, netwerken en software geïntegreerd. Daarnaast betreedt EMC met nieuwe producten nieuwe markten, zoals cloud computing en big data.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4034075). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.