Managed hosting door True

Scholten Awater, SCC en anderen vissen achter net

Fujitsu wint aanbesteding Easi2010 Werkplekken

 

De overheidsaanbesteding Easi2010 cluster Werkplekken is voorlopig gegund aan Fujitsu. Er volgt nu een bezwaartermijn die op 20 juli 2011 afloopt. De verliezers rond deze tender zijn Scholten Awater, SCC en enkele andere dienstverleners en leveranciers. De order is naar verluidt goed voor ongeveer 25 miljoen euro.

Een aantal goed geïnformeerde bronnen meldt Computable dat Fujitsu de aanbesteding Easi2010 Werkplekken heeft gekregen. Easi2010 is een programma van de rijksoverheid dat ict-apparatuur en managed services inkoopt voor ministeries en andere overheidsorganisaties. Fujitsu mag hierdoor nieuwe desktops, laptops, thin clients, zero clients en monitoren leveren aan diverse ministeries en overheidinstanties.

Betrokken leveranciers die zich hebben ingeschreven op de aanbesteding cluster Werkplekken mogen niks zeggen. Tot en met 20 juli 2011 is er officieel 'stand still'-periode, ofwel 'Alcatel-periode'. Dit is een periode van twee weken waarin alle andere aanbieders bezwaar kunnen maken tegen het gunningbesluit van Easi2010. Dat kan overigens alleen nog maar via een kort geding.

Zwaar getroffen

Fujitsu heeft door de gunning van Easi2010 Werkplekken het behoud van een aantal grote overheidsklanten in Nederland veilig gesteld. Fujitsu mocht in het verleden hardware en diensten voor werkplekken aan overheden leveren. Zonder deze Easi2010-gunning zou Fujitsu zwaar getroffen worden in zijn omzet, dat in Nederland rond de 140 miljoen euro ligt.

Het Easi2010-programmateam gaat in totaal zeven clusters van diensten aan te besteden. Andere clusters die in de markt worden gezet zijn onder andere Accessoires, Afdrukdiensten, Webhosting en Managed Services. Vier aanbestedingen lopen inmiddels, het cluster Werkplekken is als eerste gegund.

Over Easi2010

De aanbestedingen vallen onder het project Easi2010. Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Het idee om gezamenlijk grootschalig ict-diensten en hardware in te kopen stamt uit 2006. Diverse ministeries en andere rijksoverheidsorganisaties bundelden toen om de kosten te drukken hun inkoopkracht onder de projectnaam Easi2007. De contracten daarvan lopen in 2011 af. Besloten is om een vervolgproject op te zetten, met meer deelnemers en meer aan te besteden onderdelen, zoals beheerdiensten, hard- en software voor beveiliging en afdrukdiensten (multifunctionals).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4031052). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.