Managed hosting door True

BT en Tele2 missen grote overheidsorder

OT2010 cluster vaste telefonie naar KPN

 

Het programmabureau OT2010 van de Nederlandse overheid heeft besloten om het contract voor het cluster Vast (vaste telefonie) te gunnen aan KPN. Die beslissing volgt op de uitspraak van het gerechtshof Den Haag in het hoger beroep rond het cluster Vast. Hierdoor vissen Tele2 en BT achter het net.

Het voorgenomen gunningsbesluit is vrijdag 8 juli 2011 kenbaar gemaakt aan de bedrijven die op het cluster hebben ingeschreven. In lijn met de Europese aanbestedingsregels hebben zij tot en met 26 juli 2011 om bezwaar te maken.

Het programmabureau OT2010 had meer tijd nodig om te bepalen wat de vervolgstappen met betrekking tot het cluster Vast worden. OT2010 wilde alle mogelijke vervolgstappen verder uitdiepen. De rechter had al eerder in hoger beroep bepaald dat dit cluster in de huidige aanbesteding aan KPN gegund moet worden.

KPN, Tele2, BT

Half april 2011 gaf de rechter in hoger beroep KPN gelijk en voegde expliciet aan de uitspraak toe dat OT2010 aan KPN moest gunnen als de aanbesteding in de huidige vorm wordt voortgezet. Hierdoor viste Tele2 achter het net, nadat het bedrijf in tweede instantie de aanbesteding gegund kreeg. KPN won als eerste de aanbesteding, maar leek toch bot te vangen nadat er belastende verklaringen werden overlegd over oneerlijke concurrentie.

BT eindigde in de aanbesteding van cluster Vast als derde. Het telecombedrijf heeft een kort geding tegen OT2010 aangespannen om bij een eventuele heraanbesting relevante aanvullende informatie te ontvangen. Deze informatie ontbrak volgens BT bij de eerste aanbesteding. Dit kort geding zou afgelopen week dienen, maar is aangehouden totdat OT2010 een beslissing heeft genomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4029683). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.