Managed hosting door True

Co-CEO's SAP verlengen contract tot 2017

 

De co-ceo's van softwareleverancier SAP, Jim Hagemann Snabe en Bill McDermott, blijven tot zeker 2017 aan. De directeuren hebben hun verbintenis met instemming van de raad van toezicht met zes jaar verlengd. De contractverlening moet continuïteit uitstralen voor de ingeslagen koers van de softwarereus. De strategie van SAP richt op de peilers van geïnstalleerde software, software als dienst (SaaS) en software op mobiele apparaten.

Snabe richt primair op productontwikkeling en McDermott heeft de verkoop van SAP-software als kerntaak. In 2010 werd het contract met de toenmalige ceo Leo Apotheker niet verlengd. Daarna werd gekozen voor een duo aan de top van het softwarebedrijf.

Jim Hagemann Snabe werkt al sinds 1990 voor de Duitse softwareleverancier, afgezien van een uitstap naar IBM tussen 1994 en 1996. McDermott kwam in 2002 in dienst bij SAP. Hij zit net als Hagemann Snabe sinds 2008 in de Raad van Bestuur. McDermott werkte eerder bij Xerox, Siebel en Gartner.

Bedrijfssoftware op mobiele apparaten

SAP richt zich geïnstalleerde software. Software als dienst en software op mobiele apparaten. Co-ceo Bill McDermott ziet het mobieltje als de nieuwe desktop. Het bedrijf levert en werkt aan toepassingen van de bedrijfssoftware voor mobiele apparatuur.

De overname van Sybase en het Sybase-platform dragen bij aan de ontwikkeling van bedrijfssoftware voor mobiele apparatuur, zoals iPads en smartphones. Die software ontwikkelt de leverancier samen met klanten en partners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4029125). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.