Managed hosting door True

CJIB-man moet orde op zaken stellen bij vtsPN

 

Hoofddirecteur van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), André Regtop, is per 1 augustus 2011 benoemd tot directeur van de vtsPN (Voorziening tot samenwerking Politie Nederland). Regtop vervangt Hans Kamphuis die de functie van directeur op tijdelijke basis vervulde. De ict-organisatie van de politie kampt met grote ict-problemen.

De nieuwe directeur moet een einde maken aan de aanhoudende ict-problemen bij de politie. Hij leidt de vernieuwing van de ict-infrastructuur en de ict-organisatie en moet de interne bedrijfsvoering op orde brengen. Regtop heeft verder de taak om de vtsPN voor te bereiden op de overgang naar een nationale politie-organisatie.

Regtop wordt bijgestaan door directeur dienstverlening Huub Stiekema en directeur bedrijfsvoering Leo van den Burg. Regtop is benoemd door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Op 1 mei 2011 heeft minister Opstelten de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de vtsPN overgenomen van de korpsbeheerders.

CIO

Naast de directie beschikt VtsPN over een chief information officer (cio). Dat is Aad Meijboom die in september 2010 werd benoemd. In die functie naast de directie van vtsPN moet Meijboom de vraag uit de korpsen en het aanbod van de vtsPN regisseren.

De vtsPN verzorgt de automatisering en de centrale inkoop van ict van de Nederlandse politie.

CV André Regtop

André Regtop (55) is op dit moment hoofddirecteur bij Centraal Justitieel Incassobureau. Hij studeerde onder andere rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en begon zijn loopbaan als wachtmeester bij de Rijkspolitie. Daarna was hij onder andere hoofd managementondersteuning en Informatievoor­ziening bij de Arbeidsinspectie. In 1999 stapte hij over naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). In 2008 werd hij benoemd tot hoofddirecteur van het CJIB.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4027688). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.