Managed hosting door True

Onderwijs en zorg bezorgen Afas omzetgroei

 

groei cijfers vergrootglas grafiek

De omzet van softwareleverancier Afas ERP Software groeide het eerste half jaar van 2011 met 16 procent. Deze groei kwam vooral doordat Afas zich meer richt op de sectoren onderwijs en zorg. De softwareleverancier sloot onlangs overeenkomsten met grote partijen als Zorgcombinatie Noorderboog, GGZ Delfland en GGD Midden-Nederland. Er zijn inmiddels tweemaal zoveel klanten die werken met Afas Online, dat bestaat uit hrm/payroll en financiële software.

Bas van der Veldt, ceo van Afas, dankt de groei aan zowel het opzoeken van onderwijsinstellingen als het sluiten van contracten met ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Het softwarebedrijf behaalde in 2010 een omzetgroei van 12,5 procent en over 2011 wil Afas dit percentage evenaren. Met een omzetgroei van 16 procent in het eerste half jaar, ligt Afas dus goed op koers.

Afas Profit

'De markt is 9,5 procent gestegen en wij 16, dus dat is zeer gunstig'. Zegt Van der Veldt. ‘Maar om over het hele jaar zo'n percentage te halen, moeten we wel doorgaan zoals we nu bezig zijn. We zoeken zelf onderwijsinstellingen op om hen onze software te tonen, waaronder het salarisverwerkingsprogramma Afas Profit. De software wordt meerdere keren per jaar geüpdate, omdat er veel wetgeving bij komt kijken die voortdurend verandert.'

Omdat het om halfjaarcijfers gaat, doet Van Der Veldt geen uitspraken over de omzet in euro's. In 2010 was de omzet 50 miljoen euro. Mocht het bedrijf over 2011 een omzetgroei van 16 procent realiseren, dan zou dat een jaaromzet van ongeveer 58 miljoen euro betekenen.

Caso en Edukaat

Concurrent Raet kondigde eerder aan dat de producten Caso en Edukaat vanaf 2013 niet meer ondersteund worden, doordat het softwarebedrijf met Raet Online op de markt komt. Afas ziet hierdoor mogelijkheden om nieuwe klanten te werven. Doordat scholen niet in de problemen willen komen wanneer het doek definitief valt voor Caso en Edukaat, zoeken zij naar alternatieven als Afas om naar over te stappen.

Onderwijsinstellingen kunnen de Afas-software voor een maandelijks bedrag huren of eenmalig kopen en vervolgens een jaarlijkse bijdrage betalen. Bas van der Veldt: 'Je merkt dat er vooral voor gekozen wordt om te huren, zodat scholen de initiële investering niet hebben. Dit is een tijd waarin er weinig geld is, dus beginnen organisaties liever niet aan dure contracten.'

Het eerste half jaar van 2011 gingen grote scholengemeenschappen als ROC Gilde Opleidingen, Concent en Nuovo een overeenkomst met Afas aan. Ook in het bedrijfsleven kreeg het Leusdense bedrijf nieuwe klanten, waaronder Stern Beheer, NVD Beveiligingsgroep en Fox Vakanties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4027506). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.