Managed hosting door True

Red Hat: 'Java is in goede handen bij Oracle'

 

Java Sun Microsystems

Veel applicaties zijn gebaseerd op de Java-programmeertaal. Craig Muzilla, baas van de middleware-divisie bij Red Hat, vindt echter dat het Java Community Process (JCP) onder leverancier Sun weinig deed aan de verdere ontwikkeling van de programmeertaal. Maar nu Sun en de Java-technologie in handen is van Oracle verwacht Muzilla meer positieve ontwikkelen rond de programmeertaal die ook voor JBoss-software wordt gebruikt.

Red Hat-middleware is geschikt voor webapplicates. Deze applicaties zijn vaak gebaseerd op de Java-programmeertaal. De leverancier is er daarom een voorstander van om Java verder te ondersteunen. De laatste jaren deed de onafhankelijke organisatie, het Java Community Process (JCP), volgens Muzilla echter niet veel meer. JCP is een samenwerkingsverband van Sun en andere bedrijven, instellingen en individuele personen die bepaalt welke api's (application programming interface) en andere standaarden onderdeel gemaakt worden van het Java-platform.

Java EE 6, 7 en 8

Dat kan veranderen, nu het in handen is van Oracle, aldus Muzilla: ‘We weten niet waar het heen gaat met Java; niemand weet wat Oracle op lange termijn gaat doen. Maar het Java-platform leeft. Voordat Sun door Oracle werd overgenomen, was er al veel ontevredenheid. Sun deed het zeer langzaam aan met het verder ontwikkelen van Java. Zelfs Oracle heeft toen brieven aan het JCP geschreven voor meer openheid. Ik denk wel dat Oracle vaart zet achter het JCP-proces, zoals de ontwikkeling van Java Enterprise Edition (EE) 6 en 7 en het cloudgebaseerde Java EE 8. Je ziet echter dat concurrenten, zoals Springsource, een inhaalslag hebben gemaakt.'

De softwareproducten van Springsource zijn gebaseerd op open source en maken het mogelijk om Java-toepassingen te bouwen. VMware heeft Springsource overgenomen om zo zijn klanten een Java-ontwikkeldienst als clouddienst via internet aan te bieden. Deze dienst sluit aan op het concept platform as a service (PaaS) en zal tevens aansluiten op het cloudmanagementplatform vSphere.

JBoss Enterprise Application Platform 6

Red Hat-ontwikkelaars kunnen zich registeren voor het early access program for JBoss Enterprise Application Platform 6 dat begin 2012 uitkomt, aldus Muzilla. 'De belangrijke doelstellingen van JBoss Enterprise Application Platform 6 zijn onder andere gebaseerd op de implementatie van Java EE 6-technologieën.'

Interview

Lees ook het interview met Craig Muzilla: 'Red Hat-middleware groeit sneller dan Linux'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4027484). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.