Managed hosting door True

Atos: ICT'er behoudt baan na overname

Dienstverlener gaat werven na overname Siemens ISS

 

Er verdwijnen geen ict-banen bij ict-dienstverlener Atos en het overgenomen Siemens IT Solutions en Services (ISS). Dat zegt de ceo van Atos Nederland Rob Pols. Hij vertelt dat binnen de Siemens-organisatie wel 1750 ondersteunende functies geschrapt zijn als gevolg van de overname. Het gaat onder andere om landenmanagers, hr-medewerkers en financiële medewerkers. Volgens Pols levert de overname juist meer ict-banen op. Het dienstenbedrijf werft zevenhonderd nieuwe medewerkers in Nederland.

Atos bedong dat Siemens SIS zou 'afslanken' voordat aandeelhouders op 1 juli 2011 over de overname stemden. Pols zegt dat het schrappen van die ondersteunende functies een voorwaarde was voor de overname.

Na de inlijving van Siemens SIS komt het aantal werknemers van Atos, dat de naam Origin uit de bedrijfsnaam heeft geschrapt, op 78.500 medewerkers. Dat is een optelsom van de circa vijftigduizend medewerkers van de dienstverlener en 28.500 medewerkers van Siemens SIS.

Overplaatsen onderzocht

In Nederland werken ongeveer 250 mensen bij het voormalige Siemens SIS. Atos bekijkt of de mensen op de vestiging in Zoetermeer worden overgeplaatst naar bijvoorbeeld Rijswijk. Er wordt ook gekeken of het datacentrum kan worden overgeplaatst.

Nu de overname definitief is, betreedt Atos via Siemens SIS markten als de zorgsector, transport en logistiek en de publieke sector.

Werven

Pols zegt dat zijn bedrijf gaat werven. De dienstverlener zoekt ongeveer zevenhonderd medewerkers. Het gaat om consultants en bijvoorbeeld Java-, en Sharepoint-specialisten. Die werving is opvallend, want in 2010 verlieten bijna achthonderd medewerkers de Benelux-organisatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4021383). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.