Managed hosting door True

Europa reduceert dataroamingtarieven

 

Vanaf zomer 2012 betaalt een mobiele gebruiker in het buitenland nog maar negentig cent per megabyte, gedownload via smartphone of notebook. Dat kondigt de Europese Commissie deze week aan. De Europese Commissie wil de zogenaamde ‘shock bill’ aanpakken en hakt in dataroamingtarieven van de mobiele aanbieders.

Op dit moment betaalt een mobiele gebruiker gemiddeld twee euro per megabyte als die e-mail of websites raadpleegt in het buitenland. Vanaf juli 2012 is dat nog negentig cent. Tegen 2014 moet het tarief verder dalen tot vijftig cent.

Europees commissaris Neelie Kroes had liever de tariefsverlaging via de marktwerking zien gebeuren, maar het gebrek aan concurrentie op het vlak van tarieven noopt nu blijkbaar tot een verdere controle op de prijzen van de telecomdienstverleners, die er niet echt blij mee zullen zijn. Roaming zorgt voor een groot deel van de winst van de mobiele dienstenleveranciers.

In samenwerking met Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4018813). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.