Managed hosting door True

Nieuw Atos schrapt Origin uit naam

Overname Siemens ISS definitief afgerond

 

Ict-dienstverlener Atos Origin schrapt Origin uit de bedrijfsnaam en gaat verder als Atos. De naamswijziging is de eerste zichtbare verandering nadat het Duitse Siemens IT Solutions & Services definitief is ingelijfd. Aandeelhouders stemden vrijdag 1 juli 2011 in met de overname die eind 2010 werd aangekondigd. Atos-personeel wordt maandag 4 juli 2011 ingelicht over de gevolgen van de nieuwe bedrijfsstructuur.

Tijdens een buitengewone algemene vergadering heeft 99,99 procent van de aandeelhouders ingestemd met de overname, zo meldt de dienstverlener. Door de inlijving van de ict-dienstentak van Siemens ontstaat een ict-bedrijf met een jaaromzet van 8,7 miljard euro (pro forma 2010) en 78.500 medewerkers in 42 landen.

Met de inlijving van Siemens IT Solutions en Services verdubbelt Atos zijn capaciteit in managed services met dertig grote datacenters en het beheer van meer dan 90.000 servers van circa en  900.000 SAP-gebruikers wereldwijd.

Personeel wordt maandag 4 juli 2011  ingelicht over de gevolgen van de definitieve overname voor de dienstverlener. Op 27 juli 2011, bij de presentatie van de halfjaarcijfers, geeft het dienstenbedrijf een officiële toelichting op de doelstellingen voor 2011.

Overname ICT-tak Siemens

Eind 2010 maakte het toenmalige Atos Origin de overname van Siemens IT Solutions & Services bekend. De Frans-Nederlandse dienstverlener koopt Siemens voor 850 miljoen euro.

Als onderdeel van de complexe financiële transactie neemt Siemens een aandeel van 15 procent in Atos Origin. Bovendien besteedt Siemens de komende zeven jaar zijn ict-infrastructuur en applicatiebeheer uit aan Atos Origin. Dat uitbestedingscontract heeft een waarde van 5,5 miljard euro en is volgens de partijen één van de grootste deals ooit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4016392). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.